Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 08. 2013. 08:30 >> 08:36

BLIC

Uskoro rasvjetljenje ubistava Pantića i Ćuruvije

Ubistvo novinara Milana Pantića (47), koji je ubijen 11. juna 2001. godine u Jagodini, biće uskoro razjašnjeno, a istraga napreduje i u slučaju ubistva Slavka Ćuruvije, saznaje “Blic”.

"Istraga napreduje i u ubistvu Slavka Ćuruvije, i moguće je i tu uskoro očekivati rezultate. Radi se i na ubistvu Radislave - Dade Vujasinović, ali tu još neće biti konkretnih rezultata" - kaže izvor “Blica” upoznat s istragom.

Prvi potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Aleksandar Vučićnajavio je juče konkretne rezultate u istragama “najmanje jednog, a možda i dva” nerazjašnjena ubistva novinara.

"Uvjeren sam da ćemo poslije mnogo godina u kojima nije došlo do istine i pravde to uspjeti da ispunimo i to bi bilo veoma važno i za poštovanje principa prava, pravde i pravičnosti, ali i za porodice žrtava ubijenih i stradalih i mislim da ćemo taj posao uspješno obaviti" - rekao je Vučić Televiziji B92.

Vučić je kazao da očekuje i rezultate u istragama vezanim za 24 sporne privatizacije koje će, prema njegovim riječima biti završene do kraja godine, jer, kako je objasnio, nijedan od tih predmeta više „nije netaknut“.

"Ostalo je da se završe veliki predmeti. Radi se na svemu, od „C marketa‘, pa do „Luke Beograd“ u koju se debelo zagazilo. Svi ti predmeti su u obradi, nema više nijedan koji je netaknut. Do kraja godine očekujem rezultate, odnosno da sve istrage budu završene", rekao je Vučić.

"Onda će tužioci prihvatiti ili odbiti rezultate, odnosno podići optužni akt ili optužnicu, ili će reći da krivičnih djela nije bilo", rekao je Vučić.

Za slučaj odjbeglog narko-bosa Darka Šarica, Vučić je priznao da je pogrešio kada je ranije govorio da će on biti uhapšen do polovine tekuće godine, ali je dodao „mi ćemo to završiti“.

On je odbacio mogućnost da Šarića neko štiti i naveo da državne organe niko ne može da ometa, a da ga ostale priče ne interesuju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније