Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

07. 04. 2019. 17:15   >>  17:19 4

OBRADOVIĆ SAOPŠTIO

"Krivična prijava Vulinu zbog izjave o razgraničenju "

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović najavio je danas da će protiv ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina podnijeti krivičnu prijavu zbog izjave da se zalaže za razgraničenje sa kosovskim Albancima, jer je time pokazao da "ne priznaje granice svoje zemlje i da krši Krivični zakonik".

"Ako ministar Vulin ne zna gdje su granice države Srbije neka ponavlja časove geografije, jer je možda i to propustio, kao što je propustio da služi vojsku, i neka pročita Ustav Republike Srbije, koji je dužan da brani kao ministar ove zemlje", naveo je Obradović, a prenio pokret Dveri.

Obradović je kao posebno skandalozno ocijenio to što, kao je naveo, "baš on kao ministar vojni zadužen za odbranu Srbije, a umjesto da brine o bezbjednosti Srbije, on daje izjave koje su uvod u nestabilnost i veleizdaju".

"Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin i svako ko misli da može da krši Ustav, prizna okupaciju dijela naše teritorije, odrekne se teritorijalnog suvereniteta i integriteta - neka bude siguran da će završiti na višegodišnjoj robiji na osnovu članova 306 i 307 Krivičnog zakonika", naveo je Obradović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da se zalaže za razgraničenje sa Albancima i to, kako je naveo, što prije.

"Kada utvrdimo gdje je linija, moći ćemo i da je branimo", rekao je Vulin za Večernje novosti.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније