Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

07. 04. 2019. 14:44 >> 14:57
6

PUPOVAC PORUČIO

Srbe moramo da oslobodimo strahova i pritisaka

Predsjednik SDSS Milorad Pupovac rekao je jutros da ta stranka ide samostalno na izbore za EP, jer želi da emancipuje Srbe u Hrvatskoj borbom za njihova prava.

On je rekao da SDSS želi da još jednom istakne važnost toga da Srbi mogu slobodno da žive u Hrvatskoj.

Pupovac je za RTS rekao da je SDSS na osnovu razgovora koje je vodila sa dijelom članova vladajuće koalicije, koji pripadaju liberalnim političkim opcijama, ali nijesu donijeli zadovoljavajuće rezultate, odlučila da samostalno ide na izbore za Evropski parlament i da cilja na dvije stvari.

"Prvo je da emancipujemo Srbe u Hrvatskoj borbom za njihova prava, porukama koje u toj kampanji apsolutno moramo postići - da ih oslobodimo od strahova, pritisaka i da još jedanput istaknemo važnost toga da mogu slobodno da žive u Hrvatskoj", rekao je Pupovac.

Drugo je da ciljamo na mandat u EP, zašta postoji potencijal u srpskom biračkom tijelu, kako onome u zemlji, tako i onome koji silom ratnih prilika ili silom drugih ekonomskih prilika ovoga trenutka izvan zemlje, rekao je on.

Pupovac, koji će biti nosilac liste, kaže da će predsjedništvo u narednih dan-dva potvrditi listu i da će ona u ponedjeljak biti predstavljena javnosti.

U narednom periodu slijedi obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Jasenovca i uprkos zabranama priprema se i komemoracija u Blajburgu u maju.

"Narodi i organizacije naroda stradalnika u tom logoru, Jevreji, Romi, Srbi, antifašisti i protivnici toga režima koordinirano djelujemo i idemo u jednoj koloni 12. aprila, gdje ćemo iskoristiti priliku da pošaljemo poruke osude tog režima, ali i osude onih koji obnavljaju taj režim, osude onih koji nastoje da veličaju ili da operu taj režim", istakao je Pupovac.

"Žao nam je što sa Vladom nijesmo uspjeli da završimo razgovore na taj način da možemo reći - u redu je, idemo u jednoj koloni", rekao je Pupovac.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније