Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

07. 04. 2019. 08:43 >> 08:43
3

URUČILI MU PRIZNANJE

Pjevač Iron Maidena počasni građanin Sarajeva

Pjevač britanskog hevi metal benda Ajron mejden (Iron maiden) Brus Dikinson proglašen je počasnim građaninom Sarajeva zbog koncerta održanog 1994. godine, tokom opsade tog grada.

Dikinsonu je nagradu uručio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, prenijela je regionalna Televizija N1.

"Jako je velika čast da gradonačelnik odvoji vrijeme da meni dodijeli ovu nagradu. Nažalost, pošto sam ja vrlo zauzeta rok zvijezda, moram da idem u Ameriku i zato sam došao jutros da primim ovu nagradu", rekao je Dikinson.

Skaka je rekao da je dolazak Ajron mejdena u Sarajevo 1994. godine "bio jedan od onih momenata kada su građani Sarajeva shvatili da će preživjeti", navodi Asošiejted pres.

O tom koncertu Ajron mejdena snimljen je dokumentarni film "Scream For Me Sarajevo", režisera Tarika Hodića i autora Jasenka Pašića.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније