Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

05. 04. 2019. 10:59 >> 11:00
4

DRAMA U SABORU

Poslanika Živog zida obezbjeđenje iznijelo iz sale

Poslanik Živog zida u hrvatskom Saboru Branimir Bunjac prijetio je pripadnicima obezbjeđenja da "neće izaći živi".

Bunjac je prijetio, dok je noćas, tokom maratonske sjednice, saborska straža iznosila njegovog stranačkog kolegu Ivana Pernara iz sale.

"Još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se, nećeš odavde živ izaći! Nemate pravo na to, dobićete batine! Tebe ću razbiti, majmune, m'rš!", vikao je Bunjac stražarima, pokazuje situacija koju su snimile kamere HRT-a, a koja se nije videla tokom prenosa, javila je Hina.

Taj prenos se obično prekida kada se odredi pauza, što je bio slučaj i noćas kad je Pernar dobio opomenu uz udaljavanje iz sale, a kaznu mu je izrekao predsjednik Sabora, pošto je tokom rasprave čitao psalme, pozivao bivšeg premijera Ivu Sanadera da prestane da ćuti i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima, da "kaže istinu i bude pokajnik".

Opomenu i zabranu govora do kraja rasprave dobio je Bunjac, koji je predsjedavajućeg sjednice prozvao za povredu Poslovnika, jer je "kukavički" poslao stražu da izbaci Pernara.

Maratonsku raspravu o interpelaciji opozicione Socijaldemokratske partije o radu Vlade Sabor je završio rano jutros oko jednog sata, i tokom nje, i opozicija i vladajuća Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ostali su na početnim stavovima - opozicija pri stavu da je vlada neuspješna u sprovođenju reformi, a HDZ da je vlada uspješna.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније