Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

04. 04. 2019. 14:06 >> 14:06
7

EU IZDVAJA 10 MILIONA

BiH bez mina do 2025. godine

BiH i dalje ima najveći broj zaostalih mina, ali se radi na tome da do 2025. bude potpuno očišćena, izjavio je šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark.

On je na predstavljanju analize akcija uklanjanja mina Oružanih snaga BiH za 2018. godinu, rekao da je početkom ove godine usvojena nova Strategija za deminiranje 2018.-2025, čiju će realizaciju Evropska unija podržati sa 10 miliona evra.

Vigemark je naglasio da te aktivnosti, prije svega, doprinose bezbjednosti građana, obradi poljoprivrednog zemljišta, ali i da se njima utire put značajnim projektima za budućnost, poput Koridora "Pet ce", prenosi FENA.

Zamjenik načelnika zajedničkog štaba za operacije Oružanih snaga BiH Ivica Jerkić, rekao je da je ova aktivnost prilika da Oružane snage prezentuju svoje aktivnosti, i istakao da je deminiranje jedan od pet najvažnijih zadataka definisanih Zakonom o odbrani BiH.

Dva odsto teritorije BiH još je pod minama, a nova strategija deminiranja kaže da bi taj posao trebalo da bude završen do 2025. godine. Da bi se to dogodilo svi zajedno moramo da radimo, naveo je Jerkić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније