Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ N1, objavila B.B. ]

04. 04. 2019. 13:05 >> 13:06
1

U BEOGRADU

Predstavnici SZS blokirali ulaz u Skupštinu

Predstavnici Saveza za Srbiju blokirali su danas ulaz u Skupštinu Beograda, nakon što im nije dozvoljeno da uđu u zgradu i predaju svoje zahtjeve gradonačelniku Zoranu Radojičiću.

Predstavnici Saveza za Srbiju, predvođeni liderom "Dveri" Boškom Obradovićem, okupili su se nešto poslije 10 časova ispred Skupštine grada Beograda, gdje su pokušali da uđu u gradsku upravu. Na ulazu su ih dočekali zaposleni uglavnom žene, koje im nijesu dozvolile ulazak.

Nakon blokade, koja je trajala nešto više od sat vremene i gdje je došlo do verbalnog sukoba sa ženama iz Skupštine grada, opozicija i okupljeni uputili su se ka Trgu Republike gdje su sa skinuli građevisku zaštitnu ogradu i odnijeli je, kao vid protesta, ispred Regulatornog tijela za elektronske medije (REM). Protest je tu i završen.    

"Rekonstrukcija REM-a je nešto što je neophodno ovom gradu. Danas smo prisustvovali nemilim scenama ispred Skupštine grada, jer nam je onemogućeno da ukaženo na problem uništavanja grada. Doživeli smo poniženje - poslate su dame da se obračunaju sa nama. Zašto nijesu primili naš zahtjev da razgovaramo sa gradonačelnikom koji smo danas podnijeli - rekao je Boško Obradović, koji je naveo da je Kolarčeva ulica, gdje su skinuli zaštitnu ogradu, simbol blokade grada.

Pored Boška Obradovića, ispred okupljenih je bio i Borko Stefanović i Nikola Jovanović, zajedno sa većim brojem simpatizera.

Okupljeni su poručili da vlast namjerno obnavlja ulice u Beogradu da bi osujetila protesta "1 od 5 miliona" koji se svake subote održavaju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније