Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

30. 03. 2019. 22:35 >> 22:02
5

PROTESTI U BEOGRADU

"Građanima nijesu potrebne vođe dikatori"

Protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu završen je večeras najavom da će sljedeće subote građani šetati od zgrade Vlade do televizije Pink.

Na "veliki marš" do Pinka građane je pozvao glumac i funkcioner Demokratske stranke Branislav Lečić.

On je rekao da ga je vlasnik televizije Pink Željko Mitrović pozvao da gostuje kako bi inicirali Utisak nedjelje i da mu sada šalje odgovor: "Ne gostujem na Pinku, ali ću doći sa svima vama".

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" pozvali su građane da im se pridruže sljedeće subote na velikom studentskom maršu u 16 časova iz Studentskog grada na Novom Beogradu, ka Vladi.

"Šetnju pokreću studneti, ali svi ljudi su dobordošli", poručili su organizatori i dodali da se time slavi i Dan studenata, 4. april.

Lečić je pozvao građane da podignu glavu, hrabro oslobode institucije i izbore se za svoja prava.

"Mnogo smo okupatora skinuli sa svojih leđa i ove dahije i paše ćemo poslati u prošlost", rekao je Lečić.

On je kazao da je Zapad isporučio građanima "kontaminiranu robu koja nije za upotrebu" i da sada treba da se oslobode tog proizvoda.

"Mi sada vjerujemo u sebe i ta vjera će pobijediti", rekao je on.

Ocijenio je da građanima nijesu potrebne vođe dikatori koji ponižavaju sopstveni narod i tjeraju ga da im se klanja, već prosvetitelji koji će umjeti da ga prosvetljuju i vode.

"Ta vlast mora da bude predstavnik svog naroda i najmanje grupe, mora da ga sluša i birana je da nam služi", kazao je Lečić.

Lečić je kazao i da predstavnici opozicije treba da razmisle o svojim planovima poslije 13. aprila.

"Mi ćemo stati iza njih, ali moraju da preuzmu odgovornost", poručio je Lečić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније