Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

29. 03. 2019. 10:05 >> 09:43
4

BRANI INTERESE R. MAKEDONIJE

Ivanov odbio da potpiše nove zakone

Poslanici u Sobranju Sjeverne Makedonije po drugi put su usvojili paket zakona koji je predsjednik zemlje Đorđe Ivanov odbio da potpiše, sa objašnjenjem da tako brani interese Republike Makedonije.

Ivanov odbija da stavi potpis u znak protesta zbog Prespanskog sporazuma koji je Skoplje potpisalo sa Atinom, prenosi makedonski portal Plus info.

Predsjednik Sjeverne Makedonije je odbio da potpiše 11 zakona koji se donose pod novim imenom države Sjeverna Makedonija, uz objašnjenje da tako brani interese Republike Makedonije.

Ivanov se i dalje potpisuje kao predsjednik Republike Makedonije, iako se ta država već izvjesno vrijeme zvanično zove Republika Sjeverna Makedonija.

Prema Ustavu Sjeverne Makedonije, predsjednik je obavezan da potpiše zakone koje su po drugi put odobrili poslanici u makedonskom Sobranju.

Inače, Ivanovljev drugi i posljednji petogodišnji mandat se završava 12. maja.

Ivanov je odbio da potpiše čitav niz akata, uključujući zakon o upotrebi jezika i ratifikaciju Prespanskog sporazuma.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније