Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: M.M ]

20. 03. 2019. 19:04 >> 18:29
4

NAKON PRESUDE

Karadžić: Nema ovo veze sa pravdom

Presuda Žalbenog vijeća rezidualnog mehanizma u Hagu "nema veze sa pravdom", prvo je reagovanje prvog predsjednika RS Radovana Karadžića.

On je izjavu uputio preko svog advokata.

Karadžić je poruku uputio preko beogradskog advokata Gorana Petronijevića, člana njegovog pravnog tima, koji je bio prisutan u sudnici tokom izricanja presude.

Petronijević je novinarima u Hagu rekao da ne može da se otme utisku da je postupkom upravljao sudija Teodor Meron, koji više nije član Žalbenog vijeća. Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu osudilo je na doživotni zatvor Karadžića.

Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Tribunala u Hagu kojom je u martu 2016. godina bio osuđen na 40 godina. Iako je odbacilo mahom sve žalbene navode, i tužilaštva i odbrane, žalbeno vijeće smatra da kazna od 40 godina nije bila odgovarajuća.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније