Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: O.Z. ]

18. 03. 2019. 12:08 >> 11:35
7

ANGAŽOVAĆE VIŠE POLICIJE

Beograd: Privedeno 18 osoba, neće ih osloboditi

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas da je u prethodna dva dana na protestima i prilikom upada u zgradu Radio televizije Srbije privedeno 18 osoba, od kojih osam zbog sumnje da su učinili krivična djela.

Rebić je za RTS kazao da su tri osobe zadržana u pritvoru jer su nasilno ušle u RTS, pretila motornom testerom, razbila staklo i "bezobzirno se ponašali prema zaposlenima u RTS-u i policijskim službenicimana".

On je kazao i da je zbog prekršaja pred nadležnim sudovima sedam osoba hitno procesuirano, od kojih je šestoro osuđeno na 30 dana zatvora, a jedna osoba na novčanu kaznu.

"To nijesu djeca, svi uhapšeni imaju do 20, pa čak i više od 40 godina", rekao je Rebić.

Rebić je kazao i da su besmisleni protesti ispred zgrade Policijske uprave za Grad Beograd i jučerašnji zahtjevi da se uhapšeni puste na slobodu, jer policija ne odlučuje o tome.

"Srbija je pravna država, jasno je da policija ne može da se miješa u donošenje odluka drugih organa. Nerealno je očekivati da načelnik policije pozove sud", rekao je Rebić.

On je kazao i da ukoliko se nastave protesti na "nedemokratski način", na njima će biti angažovano više policije.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније