Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

17. 03. 2019. 19:07   >>  18:55 20

GRAĐANI SE RAZIŠLI

Obradović: Do sjutra da puste uhapšene

Građani koji su nalazili ispred zgrade policijske stanice "29. novembar" u Beogradu razišli su se večeras oko 18 sati, nakon što je jedan od lidera opozicije Boško Obradović dao rok da se do sjutra u 15 sati, oslobode svi uhapšeni zbog ulaska u zgradu Radio televizije Srbije.

Kako javlja reporter agencije Beta, policija je i dalje prisutna u kordonu, ali su skinuli šlemove.

Obradović je kazao da će organizatori protesta, ukoliko se zahtjev ne ispuni, saopštiti kada je novo okupljanje i da će u svojim zahtjevima ići do kraja.

Obraćajući se sa kamiona ispred policijske stanice "29 novembar", Obradović je kazao da su uhapšeni iz beogradske zgrade policije premješteni u razne prekršajne sudove.

"Svi uhapšeni koji imaju između 18 i 20 godina su evakuisani iz ove stanice u poslati u različite prekršajne sudove gdje im se izriču različite mjere, od 48 sati zadržavanja do pritvora od mjesec dana", rekao je Obradović.

On je kazao i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "lud" jer okuplja aktiviste njegove stranke kako bi ih uputio u Beograd.

"On želi građanski rat mi nećemo učestvovati u tome", kazao je Obradović.

Sedmoro uhapšeno

Policija je saopštila da je privela šest osoba zbog "nasilnog" upada u zgradu RTS-a i jednu osobu zbog napada na policiju na današnjim protestima.

Zbog unošenja testere u zgradu, kako je saopštio MUP, privedeni su M.Č. (42) i M.P (41), a zbog razbijanja stakla na ulazu policija je privela U.S. (25).

Policija je takođe privela A.N. (35), V.J. (41), i M.M. (24) zbog napada na policijske službenike u zgradi RTS-a.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, zbog napada na policiju na današnjem protestu na uglu ulica Kralja Milana i Kneza Miloša priveden je S.S. (27).

Ispred policijske stanice "29 novembar" došlo je na kratko do sukoba demonstranata i policije, javljaju reporteri agencije Beta navodeći da je nekoliko demonstranata policija odvela sa protesta.

Policija je neke demonstrante udarala, a prema policiji su poletjele flaše i saksije. Organizatori su saopštili da su još tri uhapšene osobe dobile zadržavanje od 48 sati.

Lider Dveri Boško Obradović pozvao je na mir i poručio peko megafona da se ne ubacuju provokatori.

Lider Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas napisao je na Tviteru da je krenuo u policijsku stanicu 29. novembar da ga uhapse zajedno sa Obradovićem, Lutovcem i Zelenovićem.

"Svi mi kojimo smo bili sinoć u RTS-u preuzimamo odgovornost što smo tražili da RTS počne istinito da informiše", naveo je Đilas.
On je poručio predsjedniku Srbije Aleksadnru Vučiću da prestane da hapsi djecu.

"Mi smo Vučiću krivi", napisao je Đilas na Tviteru.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović nalazi se u dvorištu policijske stanice u Ulici Despota Stefana, javlja reporter agencije Beta.

Ispred zgrade policijske stanice nalaze se demonstranti koji zahtijevaju oslobađanje uhapšenih zbog sinoćnjeg upada u zgradu RTS-a.

Ispred zgrade Predsjedništva Srbije u Beogradu održavale su se demonstracije protiv Vučića i aktuelne vlasti, a okupljeni su taj dio grada napustili nešto poslije 15.00.

Ušesnici protesta su poslije Vučićeve konferencije za novinare oko zgrade Predsjedništva napravili živi zidi i čekali su da izađe Vučić i da im se obrati.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније