Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 08. 2013. 15:02 >> 15:02

OŠTAR ODGOVOR

Milanović: Reding kao HDZ

„Hrvatska definitivno nije ni u kakvom ozbiljnom prekršaju“, rekao je hrvatski premijer Zoran Milanović, oštro kritikujući jučerašnju izjavu portparolke evropske komesarke za pravosuđe vezano za zakon u javnosti nazvan 'lex Perković'.

„Ne želim se prepucavati preko medija, ali izjave portparolke potpredsjednice EK Vivian Reding da štitimo komunističke zločince izuzetno su nekorektne“, rekao je hrvatski premijer.

Dodao je da ga ova izjava podsjeća na stavove opozicije u Hrvatskoj i napomenuo da se radi o problemu koji je neregulisan i u nekim zemljama EU.

„Mi se zalažemo za promjenu Ustava, a oni koji su najglasniji, to opstruiraju. Vidjećemo ko je na kraju za kažnjavanje zločinaca, a ko nije“, zaključio je Milanović.

„Ovo što smo juče čuli nismo nikada imali priliku ranije čuti - da je jedna zvanična osoba, portparolka koja nije govorila u svoje lično ime, već u ime svoje šefice, optužila hrvatsku vladu da u svojim granicima štiti ubiice hrvatskih disidenata“, kazao je Milanović.

„Optužiti vlast u jednoj državi koja se zalaže za ustavne promjene, odnosno da ukinemo zastaru i da sami rješavamo probleme političkih ubistva u Hrvatskoj - to se naziva zaštitom komunističkih ubiica. Osoba koja je to rekla izgleda da nije pročitala Evropski nalog za hapšenje, a to joj je osnovni posao, dodao je Milanović.

Portparolka EK Mina Andrejeva izjavila je juče da „Komisija duboko žali jer Hrvatska nije odgovorila“ na zahtjev komesarke Reding i „zbog činjenice da se hrvatsko nacionalno zakonodavstvo promijenilo samo nekoliko dana prije pristupanja EU pa je u suprotnosti sa zakonom EU o evropskom nalogu za hapšenje“.

„Potez Hrvatske znači da se nekoliko kriminalaca osumnjičenih za ubistvo hrvatskih disidenata komunističkog režima može i dalje skrivati iza hrvatskih granica“, dodala je Andrejeva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније