Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

15. 03. 2019. 14:23   >>  13:50 3

NAKON EKSHUMACIJE

David Dragičević ponovo sahranjen u Austriji

Na gradskom groblju u austrijskom Viner Nojštatu kod Beča, danas je po drugi put sahranjen ubijeni mladić iz Banja Luke David Dragičević.

Sahrani Davidovih posmrtnih ostataka, koji su ekshumirani 12. marta sa Novog groblja u Banja Luci, a juče prevezeni u Austriju, prisustvovali su roditelji mladića, Davor Dragičević i Suzana Radanović, njegova sestra, rodbina, članovi grupe Pravda za Davida i prijatelji.

Sahrani su prisustvovali i Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića iz Sarajeva, kao i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko.

Članovi grupe Pravda za Davida na odeći su nosili amblem - crveno srce sa Davidovim likom, a na groblju su podigli pesnice u vis, što je takođe jedan od simbola borbe ove grupe, koja zajedno sa roditeljima ubijenog mladića traži da se otkriju naručioci ubistva i Davidove ubice.

David Dragičević nestao je u noći 18. marta prošle godine, a njegove tijelo pronadjeno je 24. marta na ušću riječice Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je njegova smrt zadesna, ali je Tužilaštvo kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića. Njegovi roditelji tvrde da je David otet, mučen i ubijen i da su u njegovom ubistvu učestvovali pripadnici MUP-a Republike Srpske.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније