Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

14. 03. 2019. 12:01 >> 11:28
7

SAHRANA U AUSTRIJI

Banjalučani ispratili Davida Dragičevića

Više stotina ljudi okupilo se jutros u Banja Luci, kako bi ispratili posmrtne ostatke Davida Dragićevića.Tijelo 21-godišnjeg Davida, koji je ubijen prošle godine, ekshumirano je juče iz grobnog mjesta u Banja Luci.Njegovo tijelo će biti prebačeno u Austriju, a biće sahranjen u Bečkom Novom Mjestu, gdje živi njegova majka Suzana.

Čuli su se povici "Volimo te  Davide", dok je kovčeg sa Davidovim posmrtnim ostacima unošen u automobil.

Osim toga, više stotina okupljenih vikalo je "Pravda". Pjevala se pjesma koju je napisao David "Klinac iz geta".

Nakon okupljanja ispred Rebrovačke crkve, krenula je kolona automobila. U jednom od njih je kovčeg sa posmrtnim ostacima Davida Dragičevića.

Međutim, kako javlja Buka, policija nije dozvolila prolazak centrom grada, pa su morali koristiti drugu rutu.

U grupi Pravda za Davida objavljeno je kako će posmrtni ostaci Đakca, kako su Davida zvali, danas biti posljednji put ispraćeni iz BiH.

 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније