Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

14. 03. 2019. 07:37 >> 07:03

ISPISAN GRAFIT

Nova prijeteća poruka novinarima u Zagrebu

U blizini zgrade u Zagrebu, u kojoj se nalaze redakcije Televizije N1, Portala Net.hr i Telegrama, pronađena je još jedna prijeteća poruka novinarima.

Nova poruka identična je onoj koja je pronađena u nedjelju, javlja N1.

Tada je u blizini iste zgrade ispisan grafit "Smrt novinarima", saopštila je ranije policijska uprava zagrebačka (PUZ), a grafit je već idućeg dana uklonjen.

Kako navodi N1, nova poruka je pronađena na ogradi u Kučerinoj ulici, svega nekoliko stotina metara od redakcija. 

Prijeteće poruke pojavile su se nakon što su hrvatski novinari početkom marta protestovali protiv brojnih tužbi i presuda zbog sramoćenja, a u nekim slučajevima i zbog prenošenja istinitih informacija, i nakon policijskog legitimisanja novinarke Net.hr-a Đurđice Klancir. 

Takođe, kako navodi N1 novinarka Jutarnjeg lista Gordana Grgas doživjela je neprijatnost vozeći se taksijem, kada joj je vozač rekao da svima koji pišu protiv Hrvatske treba staviti "metak u čelo". 

Nakon što je slučaj prijavljen policiji, taksista je priveden, a ostao je i bez posla, dodaje N1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније