Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

08. 03. 2019. 23:12 >> 22:40
3

HAN PORUČIO BIH

Riješite ubistvo Davida Dragičevića

Evropski komesar za proširenje Johanes Han, sugerisao je članovima Predsjedništva BiH, da slučaj ubistva 21-godišnjeg mladića iz Banja Luke Davida Dragičevića istraže u potpunosti i bez odlaganja.

Han je Miloradu Dodiku, Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću, tokom nedavnog sastanka u Briselu, sugerisao da se ovaj slučaj istraži u potpunosti, bez daljnjeg odugovlačenja uz poštovanje svih međunarodnih standarda, objavilo je Radio Sarajevo.

Kako se navodi, iz kabineta potpredsjednika Evropske komisije Fransa Timermansa, naglašeno je da su sloboda izražavanja i sloboda govora, ključni za funkcionisanje jednog demokratskog društva.

"Poštovanje vladavine prava, ljudskih prava i osnovnih sloboda je preduslov za svaku državu koja ima ambicije da postane dio EU. Ovi problemi će biti u centru pažnje mišljenja komisije, kada je u pitanju članstvo BiH u EU", navodi Radio Sarajevo.

Dodaje se da su iz Hanovog kabineta saopštili, da će nastaviti da pomno prate situaciju i posebno trenutnu istragu, kao i rezultate rada pravosuđa.

David Dragičević je nestao 18. marta prošle godine, a njegovo tijelo nađeno je šest dana kasnije, 24. marta, na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrdjave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića. Porodica Dragičević tvrdi da je Davidovo ubistvo planirano i da su ga oteli, a potom ubili pripadnici MUP RS.

Roditelji Davida Dragičevića odlučili su da 12. marta ekshumiraju njegovo tijelo u Banja Luci i da ga sahrane u mjestu blizu Beča, gdje živi Davidova majka Suzana Radanović.

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, ranije je rekao da neće dozvoliti da tijelo njegovog sina počiva u Republici Srpskoj, odnosno, kako je kazao, "zločinačkoj državi".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније