Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

07. 03. 2019. 13:32   >>  12:59 2

ZAHAROVA SAOPŠTILA

Tajni dogovor o Kosovu je neozbiljna priča

Moskva negira pisanja kosovskih medija da su se, navodno, Rusija, Francuska i SAD dogovorile o priznanju nezavisnosti Kosova, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova, na konferenciji za novinare.

"U vašem pitanju se sadrži odgovor: kosovski mediji na albanskom jeziku, pozivajući se na njemačke izvore.

Mislim da o tome ne možemo ozbiljno razgovarati. Sve što se tiče stava Srbije o rješavanju kosovskog pitanja najaktivnije komentariše predsjednik Srbije, praktično svakodnevno. Radi se o ocjenama procesa i o poteškoćama sa kojima se suočava rukovodstvo Srbije tokom tih pregovora", izjavila je Zaharova, odgovarajući na pitanje novinara da li je istina da postoji tajni dogovor o nezavisnosti Kosova.

Prema njenim riječima, izvori tih informacija, ne ostavljaju prostora da im se vjeruje, prenosi "Sputnjik".

Ranije su kosovski mediji pisali da su Vašington, Pariz i Moskva pripremili sporazum o „karakteru prijateljstva i dobrosusjedskih odnosa“ između Beograda i Prištine, koji bi navodno trebalo da bude potpisan u periodu od 28. juna do 13. jula ove godine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније