Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

06. 03. 2019. 12:13 >> 11:40
2

U BIH PLANIRAJU

Na granici prema CG i Srbiji i mađarski graničari

Ministarstvo bezbjednosti BiH planira da na granicu prema Srbiji i Crnoj Gori dovede mađarske graničare da bi pojačali kontrolu i spriječili očekivani novi talas migranata.

To je za "Glas Srpske" rekao ministar bezbjednosti BiH u tehničkom mandatu Dragan Mektić, koji je kazao i da je od mađarskih zvaničnika dobio ponudu da pošalju stotinu graničara kako bi svojim iskustvom pomogli u kontroli granice na migrantskoj ruti.

On kaže da bi na sastanku sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom, trebalo da dobije preciznije informacije o eventualnom angažovanju mađarskih graničara.

"Eventualni angažman bi trebalo da bude preciziran bilateralnim sporazumom između Mađarske i BiH. Ministarstvo bezbjednosti će pripremiti taj sporazum i uputiti ga Predsjedništvu BiH na odlučivanje. Ukoliko Predsjedništvo BiH to odbori, možemo očekivati Mađare na granici", rekao je Mektić.

Prema njegovim riječima, mađarski graničari neće imati ovlašćenja Granične policije BiH, niti oružje, već će praktično obavljati monitoring kontrole državne granice, dodajući da bi i takav njihov angažman sigurno doprinio boljoj kontroli granice i spriječio migrante u ilegalnom prelasku.

Glas Srpske prenosi i da je Mađarska spremna da BiH donira žicu i stubove, pa čak i da plati postavljanje te opreme na granici.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније