Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

26. 02. 2019. 12:05 >> 11:33
3

AKO NEMA SPORAZUMA SA BG

Tači: Podnijeću ostavku ili raspisati referendum

Kosovski predsjednik Hašim Tači izjavio je da će podnijeti ostavku ili raspisati referendum ako kosovska skupština ne odobri sporazum sa Beogradom, prema kom bi Kosovu pripale tri opštine centralne Srbije – Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Hašim Tači je za prištinsku Report TV precizirao da će ostavku podnijeti u slučaju da sporazum sa Beogradom predvidi pripajanje te tri opštine Kosovu, a parlament takav sporazum ne prihvati.

"Oni koji me kritikuju ne bi trebalo da misle da bih prekršio Ustav. Nikada ne bih prekršio Ustav, ali da se Ustav promijeni, to da. Možemo postići dogovor, a onda ga iznijeti pred Skupštinu Kosova, koja ga može odobriti ili ne", rekao je Tači i dodao da će u tom slučaju podnijeti ostavku ili raspisati referendum.

Priština ne može zbog "neprijateljstva" sa Beogradom da ugrozi strateški savez sa SAD i poručio da bi trebalo ukinuti taksu na robu iz centralne Srbije, ponovio je Tači.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније