Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ RTS/PLUSINFO ]

25. 02. 2019. 17:08 >> 14:44
1

IZ ZATVORA

"Komandant Sokoli" prijeti Gruevskom

Sami Ukšini, jedan od portparola bivše pobunjeničke albanske grupe u Makedoniji Oslobodilačka nacionalna armija, zaprijetio je nekadašnjem premijeru te zemlje Nikoli Gruevskom da će "platiti" za događaje u Kumanovu prije tri godine, kada je u sukobima poginulo osam policajaca i 14 pripadnika grupe, čiji je član bio i Ukšini.

 

"Prvo želim da stavim na znanje da mi nijesmo kukavice... Gruevski je sa saradnicima likvidirao četiri pripadnika naše grupe i zbog toga će platiti - danas ili za 100 godina", napisao je na Fejsbuku Ukšini, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog učešća u pucnjavi u Kumanovu.

Ušinijeva poruka uslijedila je poslije tuče u skopskom zatvoru Šuto Orizari, u kojoj su pripadnici "Kumanovske grupe" napali bivše makedonske ministre Mileta Janakijevskog i Spiru Ristovskog, koji su u pritvoru zbog organizovanja nereda u Sobranju 2017. 

Sami Ukšini bio je jedan od lokalnih komandanata Oslobodilačke nacionalne armije tokom sukoba u Makedoniji 2001.  Tvrdio je i da je bio pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova dvije godine ranije, ali su vlasti u Prištini za njim raspisale potjernicu jer je falsifikovao dokumente kako bi dobio boračku penziju.

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski nalazi se u Mađarskoj, gdje je pobjegao nekoliko dana prije nego što je trebao da se javi na izdržavanje dvogodišnje kazne zatvora zbog malverzacija prilikom kupovine 600.000 eura vrijednog "mercedesa" za potrebe vlade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније