Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 08. 2013. 08:09 >> 08:09
1

BIVŠA PRVA DAMA

Jovanka svjesna, odbija posjete

Udovica doživotnog jugoslovenskog predsjednika Josipa Broza Tita, Jovanka Broz, koja je prije dva dana primljena u Urgentni centar nakon lakšeg infarkta, nalazi se u šok sobi pod budnom pažnjim ljekara.

 

  

Jovanku Broz posjetili su premijer Ivica Dačić i ministar Rasim Ljajić. Mediji pišu da otvorene rane koje su otkrivene ukazuju na to da je Jovanka krila svoje probleme od javnosti i ljekara.

Beogradske "Novosti" saznaju da je Jovanka Broz došla je svesti, da zna gdje je, da je u subotu razgovarala sa ljekarima, ali da nije raspoložena da prima posjete.

Nekadašnju prvu damu SFRJ, koja se skrivala od javnosti duže od tri decenije, u Urgentni centar je u petak dovelo dvoje rođaka. Zapuštena, u stanju iz kojeg su ljekari odmah zaključili da danima nije jela ni pila, ona je, prema tome što su rođaci ispričali ljekarima, danima odbijala da se liječi.

U bolnicu su je poveli tek kada više nije mogla da se opire. Odmah je priključena na infuziju, a preko maske je dobijala i kiseonik.

"Jovanka Broz ima po leđima ozbiljne dekubitalne rane od ležanja, a odmah smo započeli sa saniranjem početne sepse", rekao je direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar.

On je pojasnio da se čeka definitivni nalaz za promjene na koži koje ima na grudima i dojci.

"Sumnjamo na tumor, a prve rezultate sa patohistologije očekujemo u ponedjeljak", kazao je on.

Nezvanično, Jovanka Broz, koja je decenijama živjela sama, kao u izolaciji, već dugo zna da ima karcinom dojke, koji nije htjela da liječi, a sad se sumnja i na rak kože. U nekim ovdašnjim medijima, koje su u subotu prenosila i hrvatska izdanja, pojavile su se dezinformacije da je Jovanka Broz operisana.

"To su izmišljotine", rekao je Lončar za "Novosti".

Prema saznanjima tog lista u Urgentni centar u subotu su se javljali rođaci koji bi htjeli da posjete Jovanku Broz u bolničkoj postelji, ali su svi takvi zahtjevi odbijeni. 

"Danas sam razgovarao sa gospođom Broz. Ona je svjesna, zna da je u bolnici, ali mi je rekla da nije raspoložena da prima posjete", kazao je Lončar.

I Titov unuk Joška pokušao je da posjeti Brozovu udovicu, ali je po savetu ljekara, za sada odustao.

"Kontaktirao sam sa direktorom Urgentnog centra, koji mi je rekao da Jovanka nije u stanju da prima posjete. Oni za sada ne mogu da daju nikakve prognoze. Dogovorili smo se da ostanemo u kontaktu, i da sačekamo da malo ojača, da bolest bude sanirana, pa da je obiđem", rekao je Joška Broz za "Novosti".

On je potvrdio da je od hrvatskih novinara saznao da je i Miša, Titov sin iz braka sa slovenačkom komunistkinjom Hertom Has, koji inače živi u Zagrebu, obaviješten o maćehinoj bolesti. Članovi porodice, koji već godinama rijetko komuniciraju, njeisu uspostavili kontakt ni sad, i nijesu se dogovorili za neku zajedničku posjetu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније