Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 08. 2013. 19:14 >> 19:22

REKONSTRUKCIJA VLADE

Srbija:Vučić i Dačić dogovorili okvir

Funkcioner SPS Branko Ružić kaže da su lideri vladajućih stranaka u Srbiji SNS i SPS dogovorili okvir rekonstrukcije vlade - u strukturalnom i personalnom smislu.

Višemjesečna rekonstrukcija Srpske vlade konačno ulazi u svoje posljednje sate - sjutra bi trebalo da budu poznata definitivna rješenja u novom kabinetu Ivice Dačića ali i eventualne promjene u resorima.

 

 

Sve će početi sjednicom Vlade u 9 sati na kojoj će biti usvojen zakon o ministarstvima. Koalicioni partneri će se onda razdvojiti - SNS će prvo održati sjednicu Predsjedništva, pa Glavni odbor dok će socijalisti tačno u podne takođe održati sjednicu predsjedništva.

Koliko će fotelja biti za stolom u Nemanjinoj 11 kao ni šta će pisati na pločicama sa imenima i funkcijama ministara još nije poznato.Vladajuća koalicija sve će otkriti u seriji nedjeljnih sastanaka.

Ružić je rekao da poslije sjednice predsjedništva tih stranaka, očekuje da Predlog za izmjenu i dopunu zakona o ministarstvima uđe u proceduru već tokom sjutrašnjeg dana.

"Očekujem da novu vladu i novi personalni sastav vlade dobijemo praktično za vikend ili početkom iduće sedmice", kazao je Ružić.

Na pitanje da li su na sinoćem sastanku Aleksandra Vučića i Ivice Dačića riješene nesuglasice o kojima se govorilo u javnosti, Ružić je kazao da te spekulacije nisu utemeljene u činjenicama.

"Ne bih rekao da ima bilo kakvih nesuglasica. Strateški gledano mi, dijelimo zajednički vrijednosni sistem, prije svega u interesu građana i želimo da iznađemo koncenzualni pristup u realizaciji svih ciljeva u ovoj novonastaloj situaciji", rekao je Ružić.

Prema njegovim riječima, oni žele da idu brže ka Evropi i da socijalno-ekonomsku situaciju, koja nije na zavidnom nivou, maksimalno popravie i nastave one ciljeve na kojima se već pokazao veliki rezultat, poput borbe protiv korupcije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније