Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B.

20. 02. 2019. 20:49 >> 20:23
18

RAST OD 4%

U Hrvatskoj prosječna plata 844 eura

Prosječna neto plata u Hrvatskoj za decembar prošle godine iznosila je 6.262 kune (844 eura), i realno je viša za četiri odsto nego u istom mjesecu 2017.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku objavljenim danas, u odnosu na novembar, prosječna decembarska neto plata je realno bila viša za 0,7 procenata, prenosi Poslovni dnevnik.

Najviša prosječna neto plata, u iznosu od 10.839 kuna (1.461 euro), isplaćena je sektoru vazdušnog prevoza, dok je najniža, od 4.067 kuna (548 eura), bila u ostalim ličnim uslužnim djelatnostima.

Prema podacima DZS-a, medijalna neto plata za decembar iznosila je 5.425 kuna (731 euro), što znači da je polovina zaposlenih imala manju, a polovina veću platu od tog iznosa.

Prosječna decembarska bruto plata je “težila” 8.469 kuna (1.141 euro), što je realno za 0,9 odsto više nego prethodnog mjeseca, a na godišnjem nivou realno više za 4,4 odsto.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније