Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

20. 02. 2019. 12:15 >> 11:45
8

MEDIJI PITALI

Kolinda pregled na privatnoj klinici platila 830 eura

Hrvatska predsjednica je pregled u jednoj zagrebačkoj privatnoj poliklinici platila oko 830 eura, a u tu cijenu je uključen i popust od 20 odsto.

Redovna cijena MR skrininga cijelog tijela, koji je Kolinda Grabar Kitarović obavila 15. februara, iznosi 7.700 kuna (oko 1.000 eura), stoji na računu koji je dostavljen T-portalu.

Taj portal je od Kancelarije hrvatske predsjednice tražio podatak koliko je Grabar Kitarović koštao taj pregled koji je izazvao velko interesovanje javnosti. Postavili su i pitanje zašto je pregled obavila u privatnoj poliklinici, a ne državnoj bolnici i da li ga je platila svojim novcem.

Iz Kancelarije hrvatske predsjednice je stigao odgovor da je Grabar Kitarović račun platila sama, ali je iz njene službe za odnose s javnošću rečeno da nemaju saznanja o iznosu obavljene usluge.

Kako se navodi, tek na insistiranje portala, otkrivena je cifra na računu za pregled.

Pregled je obavljen u poliklinici Radiohirurgija Zagreb za koju se navodi da je jedna od najsevremenijih poliklinika za dijagnostiku i liječenje karcinoma radioterapijom, radiohirurgijom i hemoterapijom na području jugoistočne Evrope.

Tu polikliniku je prije dvije godine lično Grabar Kitarović otvorila.

Kao razlog zašto je odabrala baš tu kliniku, iz Kancelarije hrvatske predsjednice kliniku su objasnili da je prim. dr sc Dragan Švarc dugogodišnji ljekar kod kojeg je Grabar Kitarović išla na preventivne preglede.

Doktor je u međuvremenu prešao da radi u privatnu kliniku, pa je Grabar Kitarović ove godine preventivni pregled, magnetsku rezonancu dojki i unutrašnih organa obavila na poliklinici Radiohirurgija.

Ta klinika, kako se navodi, ima uređaj najnovije generacije za navedeni pregled.

Portparolka hrvatske predsjednice Ivana Crnić je prije dva dana izjavila da je Grabar Kitarović sredinom januara više puta bila na infuziji u Kliničko-bolničkom centru Sestre milosrdnice i da je bila na pregledu u privatnoj klinici Radiohirurgija Zagreb.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније