Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 02. 2013. 12:07 >> 12:03

ZAGREB

Josipović na prijemu povodom Dana državnosti Srbije

Ambasada Srbije u Hrvatskoj obilježila Dan državnosti Srbije, a prijemu su prisustvovali predsjednik Ivo Josipović, potpredsjednik Sabora Nenad Stazić, vicepremijerka i ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić.

Prijemu koji je upriličila  ambasada Srbije prisustvovali su i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predstavnici Srba s poslanicima Miloradom Pupovcem i Vojislavom Stanimirovićem na čelu, brojni ambasadori, diplomatski kor, vojni atašei i mnogobrojne ugledne i javne ličnosti.

Ambasador Srbije Stanimir Vukićević naglasio je da je nakon majskih izbora u toj zemlji došlo do promjene političke strukture, ali ne i do promjena spoljnopolitičkih opredjeljenja

,,Srbija ostaje slobodna i čvrsta u politici evrointegracija i razvoja dobrosusjedskih odnosa i saradnje sa zemljama u našem regionu", rekao je ambasador Srbije  i naglasio da ta zemlja perspektivu vidi kao članica EU.

,,Svjesni smo da će na tom putu biti velikih iskušenja i napornog rada, ali je Srbija dokazala da je spremna da odgovori svim izazovima koji joj stoje na putu do konačnog uspjeha", naglasio je Vukićević.

On je istakao da nije samo nastavljan dijalog Beograda i Prištine, već je na srpsku inicijativu dijalog podignut na viši nivo i podsjetio da su održane dvije runde razgovora i da predstoji naredni susret u Briselu.

Ambasador Srbije smatra da je veoma značajan susret predsjednika Srbije Tomislava Nikolića sa predsjednicom Kosova Atifete Jahjagom u Briselu.

,,Ovi susreti i razgovori najbolja su potvrda našeg opredjeljenja da se tako važno i delikatno pitanje može rješavati kroz dijalog, direktnim razgovorima zainteresovanih strana", rekao je Vukićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније