Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

14. 02. 2019. 13:48   >>  13:18 3

INCIDENT U ALBANSKOM PARLAMENTU

Opozicionar polio bojom Edija Ramu

Poslanik iz redova opozicione albanske stranke Demokratske partije Edi Paloka izazvao je danas incident u parlamentu pošto je polio bojom premijera Edija Ramu, prenosi Plusinfo.mk.

Incident je uslijedio pošto se albanski premijer Rama obratio lideru opozicije Ljuljzimu Baši, koji je više govorio o "kriminalu aktuelne albanske vlade", nego o ratifikaciji Protokola o učlanjenju Sjeverne Makedonije u NATO, ističući da "dijete ne zna šta radi i šta priča", te da nije momenat za ovo zbog autobuske tragedije u Sjevernoj Makedoniji i zbog važnosti tačke na dnevnom redu.

Na zahtjev predsjednika parlamenta Gramoza Ručija, pripadnici Nacionalne garde koje su zadužene za obezbjeđenje parlamenta izbacili su Palokija iz skupštinske sale.

Paloki je dobio desetodnevnu zabranu ulaska u parlament.

Rama se tim povodom izvinio predsjedniku makedonskog Sobranja Talatu Dzaferiju, koji je bio prisutan na sjednici.

Lider albanske opozicije Ljuljzim Baša je iskoristio ovu priliku da pozove građane da masovno dođu na antivladine protesta zakazane za 16. februara, ocijenivši da su danas prisustvovali "sahrani države".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније