Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, objavila B.B. ]

13. 02. 2019. 13:57 >> 13:28
2

STOLTENBERG KATEGORIČAN

KBS ne može na sjever bez dozvole Kfora

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da Kosovske bezbjednosne snage (KBS) ne mogu bez dozvole Kfora da uđu na sjever Kosova i da je to jasno stavio do znanja premijeru Kosova Ramušu Haradinaju.

Stoltenberg je za KTV kazao da je to predviđeno Briselskim sporazumom iz 2013. godine o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, i da od Prištine očekuje da poštuje međunarodne sporazume.

"Očekujem da se sporazum poštuje i to je stav mnogih članica NATO", naveo je Stoltenberg uoči početka sastanka ministara odbrane Alijanse.

"Ovo sam jasno stavio do znanja u mom razgovoru sa Haradinajem i očekujem da se to poštuje", rekao je Stoltenberg.

On je ponovio da će NATO tokom dvodnevnog ministarskog sastanka u Briselu, koji počinje danas, preispitati svoje aktivnosti van KFOR misije, koje se odnose na izgradnju kapaciteta i podršku KBS.

"Pocijenićemo nivo tog angažaman na osnovu činjenice da mnoge članice NATO smatraju da je odluka o transformaciji KBS u vojsku Kosova došla u pogrešno vrijeme", kaže Stoltenberg.

On je izjavio da je Kfor prisutan na Kosovu na osnovu mandata Ujedinjenih nacija i da su međunarodne snage važne za stabilnost ne samo Kosova, već i cijelog regiona.

Haradinaj je rekao da je NATO-u predat novi protokol za operacije na Kosovu, "za cijelu zemlju - nema više juga i sjevera", prenio je juče Klan Kosova i dodao da je Skupština Kosova dala vojsci mandat "u cijeloj zemlju, bez razlike".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније