Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

13. 02. 2019. 10:16 >> 09:45

U MAKEDONIJI

Vladajuća stranka protiv vanrednih izbora

Organi vladajuće SDSM, rukovodeći se državnim interesima, protiv je održavanja vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa predsjedničkim u aprilu, prenio je portal A1on na makedonskom jeziku.

SDSM, ciji je lider premijer Zoran Zaev, smatra da su u ovom trenutku prioritet reforme i put te zemlja ka EU.

"Socijaldemokratski savez preuzima odgovornost u interesu građana i države. Državotvorna partija na kojoj su interesi građana i države na prvom mjestu ne razmišlja o prevremenim parlamentarnim izborima, čak i kada je rejting podrške mnogo veći u odnosu na opoziciju", izjavio je portparol SDSM Kostadin Kostadinov nakon sjednice Izvršnog komiteta stranke.

On je rekao da Makedoniju u aprilu očekuju redovni predsjednički izbori i dodao da će pobjedu odnijeti kandidat te stranke.

Ovu odluku rukovodstva SDSM najuticajnija opoziciona VRMO-DPMNE je protumačila kao bijeg od izbora te stranke i njenog lidera Zaeva.

Iz te stranke je saopšteno da su SDSM i Zaev pobjegli od izbora, a da, kako se navodi, neće pobjeći od volje naroda.

"SDSM je u strahu i haosu. Veoma brzo će se suočiti sa istinom i sopstvenim neuspjehom. Koliko god da bježiš ja ću te pobijediti gospodine Zaev na parlamentarnim izborima, zato što će te narod poraziti. Vratićemo poštovanje naše zemlje Makedonije", napisao je Mickoski na svom fejsbuk profilu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније