Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Aljazeera; Objavila: M.M ]

12. 02. 2019. 16:40   >>  16:18 8

RANJEN POLICAJAC

Sarajevski specijalci ubili Edina Gačića

Serijski ubica Edin Gačić ubijen je u okršaju sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, potvrdio je za Al Jazeeru federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara.

 

On je saopštio kako su u akciji učestvovali sarajevski policajci koji su u mjestu Lepenica prema Kiseljaku uočili trag koji ih je odveo do Gačića nakon trodnevne potrage.

U razmjeni vatre Gačić je ubijen, a jedan policajac je zadobio povrede koje su, kako je naveo komesar  Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Mevludin Halilović za agenciju Patria, lakše prirode. 

Gačića su teretili za ubistvo Suada Sultanića u mjestu Podorašac pored Konjica prošlog ponedjeljka, kao i za ubistvo policajca Mahira Begića u petak u mjestu Suhodol pored Tarčina. Begić je pronađen mrtv u subotu veče, a ustanovljeno je da je ustrijeljen sa četiri metka iz, kako je pokazala istraga, istog oružja iz kojeg je ubijen i Sultanić.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo protiv Edina Gačića je otvorilo istragu, zbog, kako je rekla portparolka Tužilaštva Azra Bavčić, osnovane sumnje da je počinio teško ubistvo.

Ranije, Gačić je 1999. godine osuđen za ubistva saborca, koje se dogodilo nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH, a tokom dopusta iz zeničkog zatvora, 2002. je ubio i svoju majku, za šta mu je izrečena objedinjena kazna od 20 godina zatvora, koju je izdržavao u Zenici i u Bihaću. Na slobodu je pušten u julu 2017. godine, nakon odsluženja 15-godišnje kazne.

Tada je, uprkos upozorenju direktora tog zavoda Edhema Veladžića da se radi o „bolesnoj osobi koja je spremna ponovo da ubije“, pušten na slobodu.

Veći broj pripadnika različitih policijskih agencija u proteklih nekoliko dana intenzivno je tragao za Galićem, uz upotrebu helikoptera, dronova i obučenih pasa.

U potragu su bili uključeni i građani BiH, čije je dojave policija provjeravala.

Vlada Kantona Sarajevo obećala je da će novčano nagraditi osobu koja policiji dostavi tačnu informaciju koja bi dovela do hapšenja Gačića.

 

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније