Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Radio Sarajevo, objavila B.B. ]

12. 02. 2019. 10:52 >> 10:25
2

POTRAGA ZA UBICOM U BIH

Nagrada za hapšenje Gačića 25.000 eura

Vlada Kantona Sarajevo je donijela Odluku kojom se raspisuje nagrada u iznosu od 50.000 KM (25.000 eura) za one koji daju informaciju koja će dovesti do hapšenja serijskog ubice Edina Gačića, koji je u bjekstvu osam dana.

Vlada je zadužila komesara Uprave policije da hitno, uz prethodne konsultacije sa ministricom pravde i uprave, ministrom unutrašnjih poslova i ministrom finansija, propiše proceduru o načinu evidentiranja i identifikacije prijavitelja, kao i načinu i rokovima izvršenja isplate nagrade.

Ova nagrada isključivo se odnosi na informisanje policije, a nikako na uključivanje građana u potragu što bi moglo ugroziti njihovu sigurnost i samu potragu.

Po raspisanoj potjernici Gačić je rođenog 01.09.1976. godine u Banja Luci, sa prebivalištem u selu Brđani, opšina Konjic.

Devet policijskih agencija u Bosni i Hercegovini i jutros su u potrazi za Gačićem, osumnjičenim za ubistvo policajca Mahira Begića na području Tarčina kod Sarajeva, kao i Sauda Sultanića u Konjicu.

Četvorostruki ubica još nije lišen slobode, potvrdila je jutros za Radiosarajevo.ba Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Potraga za Gačićem i dalje traje. Nekih novih informacija od juče nema", dodala je Bavčić za portal.

Podsjetimo, za Gačićem intenzivna potraga traje od prošlog ponedjeljka kada je ubio Sauda Sultanića u Konjicu. Gačić je trenutno jedini osumnjičeni da je u subotu u mjestu Suhodol kod Tarčina ubio policajca Mahira Begića.

Osim u Federaciji BiH i na području Policijske uprave Istočno Sarajevo pojačane su aktivnosti pripadnika policije Republike Srpske.

Potraga za Gačićem je u četiri kantona 24 sata dnevno, a Hercegovačko-neretvanski kanton ima saradnju sa Kantonom Sarajevo i svim drugim sigurnosnim agencijama, prenosi Radiosarajevo.ba.

"Ljudi su na terenu. Građani pozivaju i provjeravamo sve informacije. Potraga traje intenzivno. Sve informacije i mejlove koje dobijemo provjeravamo. Imamo sjajnu saradnju s građanima i hvala im na tome", dodala je potparolka MUP-a KS Suvada Kuldija.

Određen broj roditelja s područja sarajevske opštine Hadžići, u kojoj se desilo ubistvo policajca, juče nije poslao djecu u školu iz straha za njihovu sigurnosti. Slična je situacija i jutros.

Nastava u Osnovnoj školi u Tarčinu je redovna, ali uz pojačano prisustvo policije u okruženju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније