Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

11. 02. 2019. 09:05   >>  16. 04. 2020. 14:24

U BIH

U potrazi za serijskim ubicom još 130 policajaca

Edin Gačić, višestruki ubica, već sedam dana je u bjekstvu i to nakon što je prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica, te prije dva dana policajca Mahira Begića u mjestu Suhodol kod Tarčina. Stanovnici tog regiona u strahu, policija pojačala potragu.

 

Građani su u strahu, pa i najmanju sumnju dojavljuju policiji koja danas pojačanim intenzitetom vrši potragu.

U Kanton Sarajevo danas kao ispomoć dolazi 130 policajaca iz drugih kantona i to nakon evidentno narušene sigurnosne situacije i ubistva policajca.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica poručio je da će učiniti sve da se ubica pronađe, a kako bi se sigurnost pojačala, u Sarajevo danas stiže dodatnih 130 policajaca.

Od juče je i zvanično objavljeno da policija potražuje Edina Gačića zbog ubistva policajca i to nakon balističke obrade čaura pronađenih na mjestu ubistva. Naime, ustanovljeno je da su čaure pronađene u Suhodolu ispaljene iz istog oružja, kao i u slučaju ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu.

Nakon uviđaja u Suhodolu ustanovljeno je da nije bilo borbe, te da je ubica policajcu Mahiru Begiću ispalio tri metka u grudi i jedan u glavu.

Opsežna potraga koja je trajala juče cijeli dan nije dala rezultate. Vlada KS je čak obznanila da će nagraditi novčano za svaku informaciju koja bude dala rezultata. Mnoštvo dojava policija je primila juče, na nekoliko lokacija su presretani ljudi i vršeni pretresi objekata, ipak bezuspješno.

Građani su u strahu, naročito mještani u okolini Tarčina, Hadžića i Pazarića. Roditelji se plaše da šalju djecu u školu.

Da li se Gačić krije u šumi na području opšine Hadžići ili je već stigao do Sarajeva nepoznato je i policiji koja poručuje da čini sve kako bi ovaj serijski ubica bio priveden pravdi.

Inače, Gačić je nekoliko mjeseci po završetku rata u BiH ubio Ismeta Gunića. Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne, stekao je pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. avgusta 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica. Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva saborca i ubistva majke. Sredinom 2017. godine odslužio je ovu kaznu i izašao iz zatvora. Tada je navodno kupio kuću i nastanio se u konjičkom selu Brđani, jer je još kao maloljetnik bio u ratu na području Konjica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније