Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

08. 02. 2019. 11:24   >>  10:53 13

DODIK POZIVA

Prestati sa pričom o separaciji, raditi na razvoju BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u BiH treba prestati sa pričom o unitarizaciji i separaciji, te istakao da je neophodno da svi podrže jedni druge jer bi to vodilo ukupnom razvoju.

Dodik je naveo da bazičan odnos u BiH između dva entiteta i tri konstitutivna naroda može da se kreće na različite načine – stagnacija, koja postoji, kretanje u beznađe, koje traje, ili da se pokuša postići bazični konsenzus i funkcionalan dogovor kako niko nikome ne bi smetao.

"Ne treba zaustavljati nikoga i treba odustati od svih priča i o unitarizaciji i o separaciji. Sasvim je prirodno da bude prihvaćena realnost i da na bazi toga pokušamo nešto napraviti. Da li će se to dogoditi, ne znam", izjavio je Dodik za Glas Amerike.

Prema njegovim riječima, i Republici Srpskoj bi bilo korisno da bude izgrađen auto-put od Sarajeva do Doboja. On je pozvao sve u BiH da definišu šta je to čime će se baviti narednih pet godina.

"Hajde da kažemo da je to auto-put od Zenice do Doboja, odnosno dalje prema Savi, da su to dvije-tri hidroelektrane i da prestanemo da lomimo koplja na priči o Ustavu i nadležnostima, odemo na Bliski istok, u Rusiju, Kinu ili negdje na Zapad i pokušamo naći novac da to uradimo. Ali, ne dolazimo u poziciju za to, nama treba Savjet ministara da to radi", istakao je Dodik, prenosi Srpskainfo.

On je naglasio da je upropaštena putna infrastruktura u BiH, koja je već trebalo da ima program o sanaciji opštećenih puteva. Ponovio je da je za dobrobit svih u BiH da se što prije dođe do statusa kandidata za članstvo u EU.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније