Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 08. 2013. 13:40 >> 13:40
1

ULAGANJA

"Etihad" bi i u "Croatia airlines"

Arapski "Etihad ervejz", koji je nedavno "ušao" u srpski JAT, tako što je kompanija preimenovana u "Er Srbija", zainteresovan je i za kupovinu 49 odsto dionica hrvatskog nacionalnog prevoznika Kroeišija erlajns i stvaranje novog avioprevoznika u Slovačkoj.


Hrvatski mediji su javili da će vlada te zemlje najkasnije do sredine oktobra raspisati tender za prodaju dionica nacionalone aviokompanije, a na prodaju bi trebalo, navodno, da bude ponuđeno 49 odsto dionica te kompanije.

Biznis.ba prenosi da su potencijalni kupci jedna kineska, indonežanska nacionalna kompanija i novi JAT-ov partner, Etihad ervejz, koji je nedavno kupio 49 odsto dionica srbijanskog avioprevoznika.

U Indoneziju već krajem mjeseca putuje hrvatski ministar pomorstva, saobraćaja i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, koji će se u Džakarti sastati s ministrima i čelnim ljudima nekoliko kompanija iz područja saobraćajne infrastrukture, a uprkos takvoj namjeri, ekonomski analitičari i sindikalci u Hrvatskoj upozoravaju na opasnost od prodaje preostalog nacionalnog blaga.

Istovremeno, iz Slovačke stižu vijesti kako bi ta država mogla uskoro dobiti novog nacionalnog avioprevoznika, uz potvrdu kako je za ulazak na to tržište ozbiljno zainteresovana kompanija Etihad ervejs.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније