Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

02. 02. 2019. 17:30   >>  19:17

GRUEVSKI TVRDI

Sa ličnom kartom sam stigao do Mađarske

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski izjavio je u prvom intervjuu poslije bjekstva u Mađarsku da je Makedoniju napustio "mnogo jednostavno" i da u tome nije imao pomoć vlasti.

"Vlast (Zorana Zeva) da mi pomogne? Ne. Vlast da može nešto drugo loše da mi napravi, napravila bi mi, ali ne da mi pomogne", rekao je Gruevski u intervjuu televiziji Sitel.

U dijelu koji je emitovan u Vijestima te televizije, on je istakao da je iz Makedonije veoma jednostavno otišao u Albaniju i da se prijavio u mađarsku ambasadu u Tirani i zatražio politički azil.

Gruevski je odbio da kaže da li je iz Makedonije izašao na legalnom ili ilegalnom prelazu ističući da prepušta da makedonska vlast sama otkrije detalje. "Vlast se hvali da će sve da otkrije, pa neka kaže", rekao je bivši makedonski premijer.

Gruevski je u Mađarsku pobjegao preko Albanije, Crne Gore i Srbije.

On je objasnio da je u ambasadi Mađarske odlučeno da je najbolje da zbog toga što je dugo bio premijer bude "transportovan" do Mađarske, a dodao je da je sa ličnom kartom stigao od Albanije do granice Mađarske, koju je prešao sa dokumentom dobijenim u mađarskoj ambasadi u Tirani.

Uprava policije Crne Gore je ranije saopštila da je 11. novembra 2018. godine Gruevski ušao u Crnu Goru i istog dana je izašao iz Crne Gore.

U saopštenju se navodi i da je crnogorska policija u ovom slučaju "u potpunosti ispoštovala zakonske procedure".

Gruevski je rekao i da je Vlada Mađarske riješila da mu da azil zbog njegovog statusa, odnosno njegove ranije premijerske funkcije i da su zbog toga morali da ga zaštite.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније