Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

30. 01. 2019. 14:20 >> 13:54
22

DODIK

Kosovo je unutrašnje pitanje Srbije

Predsjedavajući Predsjedništvom BiH Milorad Dodik kaže da poštuje teritorijalni integritet Srbije i da Kosovo vidi kao unutrašnje pitanje Srbije.

"Republika Srpska i ja ćemo pratiti ono što je stav Beograda", poručio je Dodik u Briselu.

Milorad Dodik je poslije sastanka Predsjedništva BiH sa komesarom Johanesom Hanom i predsjednicima Evropske komisije i Evropskog savjeta Žan Kold Junkerom i Donaldom Tuskom izjavio da se sa evropskim zvaničnicima pored evropskih integracija BiH reazgovaralo i o situaciji u regionu.

”Republika Srpska i ja ćemo pratiti ono što je stav Beograda. Poštujemo teritorijalni integritet Srbije i smatram da je Kosovo unutrašnje pitanje Srbije koje ona u dijalogu sa Prištinom treba da riješi”, izjavio je Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništvom naglasio je da je u pitanju njegov lični stav, a ne zajednički stav Predsjedništva BiH. Dodik je naveo da je u razgovoru sa evropskim zvaničnicima ocijenjeno da je neophodno da saradnja u regionu dobije novu dinamiku.

"Predsjedništvo BiH je pozvalo sve predsjednike iz regiona, sem predstavnika Kosova, da dođu u posjetu BiH i razgovaraju o svim otvorenim pitanjima”, najavio je Milorad Dodik u Briselu.

Tročlano Predsjedništvo BiH završilo je svoju prvu zvaniču posjetu Briselu.

Tokom dva dana članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović sastali su se sa šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini, komesarom za predgovore o Pristupanju Johanesom Hanom i predsjednicima Evropske komisije i Evropskog savjeta Žan Kold Junkerom i Donaldom Tuskom.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније