Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Klix, Objavio: I. P. ]

29. 01. 2019. 07:42 >> 07:12
45

DODIK ZAPRIJETIO

Ospore li nam Bošnjaci ime, izaći ćemo iz BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da kao odgovor na najavljenu inicijativu SDA za preispitivanje naziva Republika Srpska ne želi da isključi razmatranje statusa u pogledu nezavisnosti RS.

Dodik je naveo da će odgovor biti održavanje sjednice Narodne skupštine na kojoj će biti dat nedvosmislen odgovor, ponovivši da to ne mora da znači samo nezavisnost.

"Odmah će drugi reći, evo, ponovo se priča o tome /nezavisnosti/. Ne, to je samo jedna od mogućnosti. Mi predlažemo da se vratimo na dejtonske izvorne principe Ustava i organizujemo BiH po tom principu. Da ona bude ustavna, a ne vanustavna zajednica. Vratimo se u okvire Ustava", rekao je Dodik za RTRS i poručio da RS-u treba vratiti izvorna ustavna prava.

On je rekao da ne prijeti jer RS čita Ustav i istakao da su svi relevantni, pa čak i pravnici iz bošnjačkog naroda, rekli da je "ovo glupost SDA".

"Ako ova glupost prođe u Ustavnom sudu BiH, ne želimo da čekamo ishod, jer je poznat zato što u ovom sudu imamo tri strane sudije i dva Bošnjaka koji su ranije bili potpredsjednici SDA", kaže Dodik.

On je istakao da je inicijativa SDA antidejtonska i da, na osnovu ranijih iskustava, ne vjeruje u dobre namjere stranaca kada je riječ o njenoj osudi.

"To je neprovodiva i nedopuštena inicijativa. Taj akt je više uperen protiv egzistencije BiH, nego RS", rekao je Dodik.

On smatra da Bošnjaci imaju dugoročan plan da korak po korak devastiraju RS, što je zaustavljeno 2006. godine.

"Njihova apelacija je znak nervoze i nemoći. Neka nam Bošnjaci pokušaju osporiti ime i izaći ćemo iz BiH", poručuje Dodik.

 

Пратите нас на

Коментари45

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније