Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

25. 01. 2019. 09:54 >> 09:24
22

DAČIĆ SMATRA

Neprihvatljivi pokušaji promjene imena RS

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da su pokušaji da bude promijenjeno ime Republike Srpske neprihvatljivi i da se time još jednom pokazuje destruktivnost SDA.


Dačić je rekao da je situacija u BiH ionako nestabilna, a da pokušaji, poput najave SDA da će pokrenuti preispitivanje naziva Republika Srpska pred Ustavnim sudom BiH, nimalo ne doprinose smirenju tenzija.

"Srbija je garant Dejtonskog sporazuma. Mi smo za mir i stabilnost, za teritorijalni integritet BiH, ali i za očuvanje Republike Srpske", rekao je Dačić za "Večernje novosti".

On je naglasio da, zbog nemogućnosti da se postigne konsenzus u Sarajevu, mnoga važna pitanja između Srbije i BiH, poput granica, ostaju otvorena.

SDA je saopštila da će putem svojih predstavnika u institucijama BiH pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније