Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

24. 01. 2019. 18:04   >>  17:33 1

SRBIJA, BIH, HRVATSKA

Snijeg napravio haos u regionu

U svim zemljama regiona su zimske temperature uobičajene za ovo doba godine, a sneg koji pada i vjetar otežavaju saobraćaj na putevima Hrvatske i BiH i Srbije.

Zimski uslovi širom kopnenog dijela Hrvatske, na istoku te zemlje i planinskim predjelima, mjestimično ima više od pola metara snijega. Snijeg pada ponegdje i na Jadranu, gdje osim pahulja duva jaka olujna bura, podno Velebita s udarima orkanske jačine.

Prema informacijama Metoalarma, crveno upozorenje dato je za područje Kvarnera i sjeverni Jadran, dok je ostatak hrvatskog dijela mora u narandžastom. Novi sniježni pokrivač očekuje se u Podunavlju, gdje će duvati i umjeren sjeverni vjetar.

Samo je u Dalmaciji djelimično sunčano s umjerenim naoblačenjem i ponegdje s jakom i olujnom burom.

Većina puteva u Republici Srpskoj je prohodna, ali se, zbog sniježnih padavina i poledice, saobraćaj odvija usporeno, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog sniježnih smetova, saobraćaj je privremeno obustavljen na regionalnom putu Ulog-Klanci na prevoju Morine.

U nižim predjelima kolovozi su pretežno mokri i klizavi, pa je moguća i poledica, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima.

Na pojedinim dionicama magla smanjuje vidljivost na 30 metara, kao na putu Prozor-Gornji Vakuf-Uskoplje. Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

U Crnoj Gori na moru je sunčano, a na planinskim vrhovima sa snijegom koji i danas pada u višim predjelima.

Visina sniježnog pokrivača na Žabljaku je, na primjer, viša od 80 centimetra.

Snijeg koji je počeo da pada tokom noći u Beogradu, ne prestaje. Prema prognozama padaće i naredna dva dana, zbog čega se očekuju problemi su saobraćaju.

Gradske službe su u četvrtom stepenu pripravnosti, što znači da glavni gard čisti 1.600 ljudi i oko 300 mašina. Ipak, zbog činjenice da snijeg i dalje pada, izgleda da je čišćenje ulica i vozila poput Sizifovog posla.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније