Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

22. 01. 2019. 22:32   >>  22:07 1

OBJAVIO

Tači podržava zahtjev za ujedinjenje Mitrovice

Predsjednik Kosova Hašim Tači je danas izrazio podršku zahtjevu odbornika opštine Južna Mitrovica za ujedinjene dva dijela grada u jednu opštinu.

On je na fejsbuku napisao da se danas sreo sa gradonačelnikom južne Mitrovice, Agimom Bahtirijem i napisao da su građani Mitrovice rekli svoju riječ.

„ Sada su na redu da djeluju institucije, Vlada, Skupština i predsjedništvo“, napisao je Tači.

Predlog o ujedinjenju Mitrovice nije dobio podršku Ministarstva lokalne samouprave, poslije čega je uslijedilo potpisivanje peticije koja je prije nekoliko dana predata predsjedniku kosovskog parlamenta Kadri Veseljiu.

Bahtiri je rekao da je bio obavezan da se obrati parlamentu ovom peticijom, a nakon što su u četiri opštine u Sjevernoj Mitrovici gradonačelnici Srbi podnijeli ostavke.

Rekao je da je Veseljiju prenio da očekuje da će parlament razmatati peticiju, te da je od predsjednika parlamenta, kako je naveo, dobio potvrdni odgovor.

Veselji mu je, kazao je, obećao da će peticija odmah biti dostavljena parlamentarnom odboru i da će je ozbiljno razmotriti.

Veselji je izjavio da će, kako se navodi,"Mitrovica ostati zauvjek Kosovo i da su građani Srbi građani Kosova", prenijeli su kosovski mediji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније