Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

21. 01. 2019. 11:04 >> 10:35
1

"SNIJEG ĆE SE JEDNOM OTOPITI"

Haradinaj bez odgovora da li će takse biti ukinute

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, nije želio da komentariše da li će porezi na srpske proizvode biti ukinuti ili će njegova vlada pasti, ako se to ne dogodi.

Haradinaj, koji će se zajedno sa predsjednikom parlamenta Kadrijem Veseljijem, sjutra sastati sa američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kostnetom, je na insistiranje novinara da odgovori na to pitanje, rekao da će se "snijeg jednom otopiti", prenio je prištinski Zeri onlajn.

Haradinaj je to rekao tokom odavanja pošte bivšem kosovskom predsjedniku Ibrahimu Rugovi, povodom 13-godišnjice njegove smrti.

Ocijenio je da prištinske institucije nastavljaju dobro da rade, na način kako je to, kako je ocijenio, radio i Rugova, te dodao da će istorija pokazati.

"Ono što možemo reći je da smo stvorili mirnu državu, mirno Kosova za sve njene građane", rekao je Haradinaj.

Haradinaj i Veselji sastaće se sjutra sa ambasadorom Kosnetom, nedjeju dana nakon što je Stejt department upozorio Prištinu da odmah ukine stopostotno nametnute tekse na robu iz Srbije i BiH, ili će u protivnom biti sankcionisana.

Kao moguće sankcije navedeno je uskraćivanje podrške Kosovskim bezbjednosnim snagama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније