Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

20. 01. 2019. 18:52 >> 18:22
12

TAČI SMATRA

"Razmjena teritorija najbolja za pristupanje EU i NATO-u"

Predsjednik Kosova Hašim Tači vidi planove o razmjeni teritorija sa Srbijom kao najbolji način za napredak u pristupanju EU i NATO.

"Sporazum bi stvorio više stabilnosti i mira u regionu, a Kosovu, kao i Srbiji, omogućio bi da se pridruži EU i NATO", rekao je Tači u intervjuu austrijskoj agenciji APA u Beču, prenosi danas Viner cajtung.

Tači je rekao da to ne znači povlačenje granica po etničkim linijama.

"Neće biti monoetničke granice, obje zemlje će biti multietničke", rekao je.

APA dodaje da su tenzije na sjeveru Kosova jedan od razloga za što skorije zaključivanje sporazuma sa Srbijom.

"Sporazum znači da nikada više neće biti rata izmedju dvije zemlje, da će ljudi imati bolji život jer će sporazum poboljšati ekonomsku situaciju, stvoriti više radnih mjesta i otvoriti granice" rekao je Tači i dodao da je uzor "evropski model".

Šanse za uspješan dogovor veće su nego ikada, jer i EU i SAD podržavaju plan. "Novo je da bi i Rusija bila spremna da prihvati sporazum koji bi prihvatile ove strane", dodao je Tači.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније