Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ b92; Objavila: M.M ]

18. 01. 2019. 20:39 >> 20:10
10

DRUGI PROTEST

"Jedan od pet miliona" u Nišu i Novom Sadu

Drugi protest "Jedan od pet miliona" u organizaciji Pokreta mladih "Za Niš bez straha" počeo je u tom gradu. Protest počeo i u Novom Sadu.

Okupljeni u Nišu duvaju u pištaljke, nose zastave i transparente na kojima piše "Pobunjeni gradovi", "Isključi TV uključi mozak", i "Hoćemo lice ubice - pravda za Olivera Ivanovića".

Bivši radnici elektronske industrije, mašinske i drugih propalih preduzeća nose transparent "Oj Vučiću care naše zarađene pare da nam daš".

Sa razglasa se pušta muzika, a poslije govora okupljeni će krenuti u protestnu šetnju. Uz ranije pomenutih devet zahtjeva lista je večeras proširena sa zahtjevom da se ispitaju zloupotrebe i malverzacije javnog komunalnog preduzeća pogrebne usluge.

Na prošlom protestu su zatražene ostavke ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oslobađanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu.

Zahtijeva se i da se svi pružni prelazi u Nišu obezbijede rampama i svjetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju i da se rasvijetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu.

Među zahtjevima je i zaustavljanje isključenja struje socijalno ugroženim građanima, zahtjev da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih građana, kao i to da se aerodrom, Elektrodistribucija i Regionalna privredna komora vrate gradu.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније