Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Anadolija; Objavio: I. P. ]

18. 01. 2019. 11:12 >> 10:43
5

DO KRAJA GODINE

Tirana dobija najveći džamiju na Balkanu

Džamija Namazgah koju u Tirani grade Turska fondacija Diyanet (TDV) u saradnji sa Upravom za vjerske poslove Republike Turske, biće otvorena do kraja godine.

 

Polaganju kamena temeljca 2015. godine prisustvovao je i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan, a kako su naveli iz TDV-a, riječ je o najvećoj džamiji na Balkanu. 

Završeno je 70 posto građevinskih radova na vjerskom objektu.

Inicijativa za gradnju džamije pojavila se 90-ih godina prošlog vijeka, a počela je tek 2015. Planirano je da radovi budu završeni do kraja godine i da bude otvorena za muslimane tog područja. 

Džamijski kompleks će se sastojati i od radnih soba, biblioteke, kulturnog centra, parkinga, izložbenog salona, kafeterije i konferencijske sale. Pored džamije će biti izgrađen i muzej.

Džamija će moći istovremeno da primi oko 5.000 vjernika, odnosno 10.000 uključujući vanjski prostor.

U Tirani je 50-ih godina pršlog vijeka bilo 40 džamija, a danas ih je 18.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније