Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: M.L.B.

18. 01. 2019. 08:16 >> 07:48

KRALJEVO

U bolnici čuvaju 13 leševa beba

U Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu čuva se 13 mrtvorođenih beba, koje roditelji nijesu htjeli da preuzmu, objavile su Večernje novosti.

Riječ je o bebama koje su rođene od 2016. godine do danas, a iz bolnice su saopštili da su one uredno upisane u bolničkim dokumentima i da se čuvaju u skladu sa zakonom predviđenim propisima.

Direktor Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu Zoran Mrvić kazao je da je u septembru Skupština grada usvojila odluku koja predviđa formiranje komisije od članova bolnice i JKP "Čistoće" čija će nadležnost biti sahranjivanje tih beba.

"Mrvić očekuje da će se sahrana obaviti u narednih 15-20 dana", navodi se u tekstu u Novostima.

Član Republičke komisije za nestale bebe Radiša Pavlović kazao je da su leševi beba otkriveni zahvaljujući toj komisiji koja je tražila uvid u bolničku hladnjaču.

"Za jednu bebu vidjeli smo u papirima da je pronađena mrtva pored kontejnera. Nemamo saznanja da li je vođena neka istraga. Odmah smo pozvali republičkog inspektora za zdravstvo, koji je sačinio zapisnik", rekao je Pavlović.

On je kazao da je po nalogu tužioca u šest gradova u Srbiji počelo ispitivanje 65 slučajeva neprijavljenog nestanka beba iz porodilišta.

U pitanju su Kraljevo, Kragujevac, Kruševac, Niš, Leskovac i Požarevac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније