Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

17. 01. 2019. 19:20   >>  18:55 7

HARADINAJ TVRDI

Kosovo nepokolebljivo na evropskom putu

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas, tokom susreta sa komesarom za proširenje i politike dobrosusjedstva Johanesom Hanom, da je Kosovo nepokolebljivo na evropskom putu.

"U tom pravcu smo zabilježili progres u evropskoj agendi nakon ostvarivanja u cjelosti kriterijuma za liberalizaciju viza. Očekujemo brzu odluku da nam se prizna pravo na slobodu kretanja", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Nakon sastanka, komesar Han odmah je napustio zgradu Vlade Kosova, dok iz Vlade još nema saopštenja ili izjave za medije o temama o kojima se razgovaralo tokom susreta Han - Haradinaj.

Komesar Han bi večeras, kako je najavljeno, trebalo da posjeti Albaniju.

Posjeta komesara Hana dolazi u vrijeme učestalih zahtjeva za ukidanjem ili suspenzijom takse od 100 odsto na robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Pored Evropske unije, preko svoje ambasade u Prištini SAD su tražile suspenziju odluke o uvođenju takse.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj juče je ponovio da takse neće biti ukinute dok Kosovo ne dobije međunarodne garancije da će se dijalog okončati međusobnim priznanjem.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније