Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: M.L.B.

17. 01. 2019. 13:32 >> 13:13
28

ZVANIČNA POSJETA

Putin u Beogradu

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovao u zvaničnu posjetu Srbiji, gdje mu je domaćin predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tokom posjete biće potpisan 21 sporazum, trećina je iz oblasti inovacija i digitalizacije.

Putinu je na Aerodromu "Nikola Tesla" priređen doček.  Planiran je sastanak delegacija Srbije i Rusije, a potom i potpisivanje bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsjednika.

Za popodne je predviđena ceremonija uručenja Ordena Aleksandra Nevskog predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Orden Vučiću će uručiti predsjednik Putin. Dvojica predsjednika će se nakon toga obratiti medijima, nakon čega će obići Hrama Svetog Save.

Tokom posjete biće potpisani brojni ugovori i sporazumi iz različitih oblasti. Među njima je Ugovor za projektovanje i izvođenje radova na izgradnji željezničke infrastrukture Srbije.

Potpisani su i memorandumi koji bi trebalo da povećaju saradnju u oblasti obrazovanja, razvoja naučnih istraživanja i razmjene znanja između Srbije i Ruske Federacije.

Za izvještavanje o Putinovoj posjeti Beogradu akreditovano je skoro 600 novinara, snimatelja i fotoreportera iz Srbije, Rusije, regiona i svijeta. Samo sa Putinom dolazi preko 80 novinara iz Rusije.

 

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније