Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

17. 01. 2019. 13:00 >> 12:47

MAKEDONIJA

Iz dvije banke ukrali oko dva miliona eura

Međunarodna sedmočlana kriminalna grupa je u dvije banke u Skoplju, iz sefova građana, ukrala novac, nakit i druge predmete u vrijednosti od 1,7 miliona eura, objavilo je državno tužilaštvo Makedonije.

Kako se navodi, radi se o kriminalnoj grupi sastavljenoj od četiri Ukrajinca i po jednog državljanina Moldavije, Kazahstana i SAD-a koji su osumnjičeni za 19 "teških kradja" iz sefova građana u filijalama Šparkase banke i Centralne kooperativne banke u Skoplju.

Članovi te grupe su od jula do novembra 2017. godine, koristeći lažni identitet, zakupljivali sefove u različitim bankama, na raznim mjestima u glavnom gradu Makedonije, da bi procijenili sistem bezbjednosti.

Nakon toga bi, navodi se, svakodnevno podsećivali banke i u trenucima kad u blizini nema službenika, specijalnim uređajima snimali unitrašnjost brava sefova, kako bi napravili kalauze i kasnije ih opljačkali.

“Ukradeni vrijedni predmeti su izneseni iz Makedonije, to je radio svaki član grupe pojedinačno na različitim graničnim prelazima i u različitim vremskim periodima", navodi makedonsko tužilaštvo za organizovani kriminal, koje sprovodi tu istragu.

Ta sedmočlana kriminalna grupa je na isti način krala i u drugim zemljama, a do sada je jedan od osumnjičenih uhapšen u Letoniji, a dvojica u Tadžikistanu.

Dodaje se da je makedonski tužilac iz te dvije zemlje, preko međunarodne pravne pomoći, zatražio prikupljanje podataka i dokaznih materijala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније