Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

17. 01. 2019. 22:15 >> 21:44
6

1 OD 5 MILIONA

I u Novom Sadu sjutra protest

Prvi protest "1 od 5 miliona" u Novom Sadu održaće se sjutra na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u 18 sati, a građanima će se obratiti glumac Milorad Kapor, student prava Milan Vujić i jedan od organizatora beogradskih protesta Branislav Trifunović.

Nakon završetka skupa na Pozorišnom trgu, počeće protesna šetnja gradskim ulicama, koja će se završiti na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i ulice Žarka Zrenjanina.

"Nezadovoljne ljude je na ulice izvela sama vlast, koja je otela državu od građana i potpuno razorila društvo. U takvim okolnostima, razloga za proteste i nezadovoljstvo ima u svakom dijelu zemlje, a pogotovo u Novom Sadu", saopštili su organizatori novosadskog protesta.

Ocjenjuje se da je Novi Sad "najteže postradao od sadašnje vlasti", zbog čega pozivaju građane da dođu i prisustvom pošalju poruku "Stop nasilju, korupciji i bezakonju!".

Motivisani protestima građana u Beogradu, koji su počeli u decembru 2018. godine i koji se organizuju svake subote, do sada su protesti organizovani u Kragujevcu, Gornjem Milanovacu, Nišu, Prokuplju, Kuršumliju, Požegi i Pirotu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније