Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila M.L.B. [ b92.net/Tanjug ]

16. 01. 2019. 17:51 >> 17:22

DAČIĆ PORUČIO

Zamolio sam NATO da dolaze redovnim avio linijama

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić je pri primopredaji dužnosti kontaktne ambasade NATO u Srbiji rekao da ne sumnja da će saradnja s Alijansom biti unaprijeđene u obostranom interesu.

Ambasada Grčke je ambasadi Norveške predala dužnosti kontaktne ambasade NATO u Srbiji.

Ministar Dačić je naveo i da je, imajući u vidu iskustva iz NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, tokom jednog od sastanaka koje je imao u sjedištu Alijanse čelnike NATO "zamolio da dolaze redovnim (avio) linijama".

Šef srpske diplomatije je na prijemu organizovanom povodom 12. godišnjice rada NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu, istakao odličnu saradnju s ambasadom Grčke na unaprjeđenju partnerske saradnje Srbije i NATO tokom prethodne dvije godine.

"Ne sumnjam da će saradnja biti dalje unaprijeđena u obostranom interesu i u 2019. uz podršku Norveške, zemlje sa kojom Srbija ima izgrađene odlične političke i ekonomske odnose, kao i Holandije, takođe, našeg važnog partnera, čija će ambasada, kako nam je najavljeno, a u skladu sa dogovorom sa Norveškom, preuzeti tu ulogu u 2020. godini", rekao je Dačić.

On je istakao "izuzetno važnu ulogu Generalnog sekretara NATO gospodina Stoltenberga, bivšeg premijera Norveške i osvjedočenog prijatelja Srbije i našeg regiona, koji je dio svog života proveo u Beogradu".

Šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu Čezare Marineli poručio je da je "bliska saradnja između srpskih državnih organa i NATO prethodnih godina imala odlične rezultate".

"Naravno, NATO vojna kancelarija za vezu u Beogradu predstavlja samo jedan dio napora NATO da unaprijedi saradnju sa Srbijom, ali ja sam čvrsto uvjeren da je naš timski rad doprinio jačanju našeg partnerstva i povjerenja tokom svih ovih godina", istakao je on.

Prema njegovim rečima, NATO i Srbija danas imaju dobar dijalog, koji se sve više razvija, i zaista vijeruje da je to rezultat koordinisanog djelovanja svih aktera.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније